home

accommodaties Ile de Ré overzicht reserveren

 

Saint Martin is de historische hoofdstad van Ile de Ré. Rondom het stadje liggen 17e eeuwse vestingwerken, gebouwd door Vauban. De haven ligt vol met kleine jachtvaartuigen en vissersbootjes. In dit St Tropez van de Atlantische kust is het vooral 's avonds erg goed toeven in van de gezellige restaurants of terrasjes temidden van de straatorkestjes, schilders en het langs slenterende publiek op de boulevard.

 

 

Op Ile de Ré is veel te zien en te doen. Er zijn diverse musea, waaronder het zoutmuseum in Loix. In St Clément kan de Phare des Baleines beklommen worden. Dit is één van de oudste en hoogste vuurtorens van Frankrijk. Als u de 257 traptreden opgeklommen bent kunt u genieten van een schitterend uitzicht. Er zijn veel ezels op het eiland te vinden. Ook bij de souvenirs komt u de afbeelding van âne en culotte (ezel met de broek aan) veelvuldig tegen. De ezel hielp vroeger mee op het land en de broek diende als bescherming tegen o.a muggen. 

Op Ile de Ré zijn vele leuke winkeltjes, supermarkten en bijna alle dorpjes hebben in het zomerseizoen dagelijks markten en braderieën. Overal op het eiland zijn goede en gezellige restaurants te vinden. De visliefhebbers kunnen op het eiland hun hart ophalen. Ile de Ré is wereldberoemd om haar visserij en oesterkwekerij. De heerlijke en verse eilandproducten als mosselen, oesters, kreeft, crab en langoustines zijn dan ook overal te verkrijgen.

   

 

 

Charente Maritime is het enige gebied in Frankrijk dat een  atolcentrum bezit. Dit is te zien vanuit La Rochelle. U kunt in de verte 3 eilanden bewonderen, Ile de Ré, Ile d'Aix en Ile d'Oléron, als een kroon op de zee. Een leuk uitstapje om te maken is een boottocht naar het buureiland Ile d'Aix. Dit eilandje is slechts 3 kilometer lang en autovrij. Napoleon heeft hier als gevangene van de Engelsen gezeten. U vaart dan ook langs het van tv bekende Fort Boyard. 

Op Ile de Ré is het goed vakantie houden, voor zowel oud als jong.

En, wie eenmaal Ile de Ré heeft ontdekt, zal er zeker terug keren......

 

Vervolg Ile de Ré fietseiland